Nasjonal turistveg Jæren

Foto: Visitnorway. Innovasjon Norge. Nasjonal turistveg Jæren
Foto: Visitnorway. Innovasjon Norge. Nasjonal turistveg Jæren

Den nest laveste turistvegen med sine 35 m.o.h. Du får høyre historien om kystlandskapet som er eineståande, og som du ikkje finn makan til andre stader i Noreg.

 


Pris: Kr 1500,- pr person
Avreise: Bryne stasjon
Varighet: 5 timar

Om:
Opplev sjøvegen gjennom landbruksområder, knauser og strand. Attraksjoner ligg som perler på ei snor. Orre gamle kyrkje i mur heilt tilbake til middelalderen, grønsakrankene  ved sandstrendene, og arkitektoniske bygninger som friluftshuset og jærhusa. 
Grødelanstunet som er eit av det best bevarte gardsanlegg i Rogaland, og Hå gamle prestegard som består av embetsmannsbustad, prestegard, administrasjons- og kultursenter frå 1600-talet.

 

Grødalandstunet gardsanlegg
Grødalandstunet gardsanlegg

Sjølv om nasjonal turistveg ikkje tilhøyrer Sirevåg, så veljar me å vitja denne vakre hamna. Sirevåg hamn som er en av landets største fiskerihamnar. Kystverket og Hå kommune har i dei siste åra investert store beløp i videreutvikling av hamna.

Sirevåg er nær fiskerirutene i den SørligeNordsjøen og har kort avstand til kontinentet, Storbritannia og Østersjøen. Her finns også Sirevåg konferanse hotell, bakeri, kultur og gjstehus. Jærbanen har også eit stopp her, og i ventestasjonen er det ein annleis kafe kalla Pauserommet. Her skal turen ha ein stopp før retur til Bryne.

 Hitlertennene, etterlatte steinblokker frå 2. verdskrig

MingarWalker, glassblåseri

Ogna scene, musikk og kultur