Jentetur til Jæren 

23.03.2021

Ei etterlengta tid saman med venninner. Tid å møtes er betydningsfullt for å knytta tettere bånd. Spesielt nå som me stort sett berre kommuniserar via skjerm, er det ennå viktigare å treffast ansikt til ansikt. Kva passer betre enn ein tur til Jæren! 

Vanlegvis tenker me weekendtur til Krakow, Riga eller London, men nå er det tid for å tenke på Norge. Jæren er ein perfekt region, med byer som Bryne, Sandnes eller Stavanger. I Dalane ligger idylliske Egersund. 

Her er det mange aktivitetstilbud som: shopping, aktiviteter på vann, og turer ved strender og til fjells. Påmelding til sightseeingtur med guide og kafe og resturanter med lokale råvarer. Tross alt er me midt i landbruket sitt spisskammer!


Aktivitet: stand up paddle (SUP) på Melsvatnet
Aktivitet: stand up paddle (SUP) på Melsvatnet

Ein delikat heim for helga

Me anbefaler Grand hotell i Egersund som oser av historisk sus, Nyoppussa Hotell Jæren eller  Bryne Kro&Hotell. Vil du bu rett på stranda anbefaler me Boretunet hostel som ligg vakkert til berre nokre meter frå havet på Borestranda. Her kan du også leige surfebrett, og det er 2 tilbydere av surfeskuler!. Boretunet er bærekraftig, spesialdesign, beachy og hip. Det utstråler retro, moderne og koseleg.

Foto: Hotell Jæren
Foto: Hotell Jæren
Foto: Grand Hotell Egersund
Foto: Grand Hotell Egersund

Shopping og velvære

Storgata i Bryne finn du både gode shoppingmoglegheiter og velvære. Her finns også 2 kjøpesentre. På Nærbø, Klepp og Egersund er det både fleire kjøpesentere og herlige søte nisjebutikker som bare må oppleves. Egersund er ein miniatyrby av gamle Stavanger, sørlandsbyene og Røros i eitt! 1700-tallet kan ein sjå den fyrste bebyggelsen i Egersund, Haugen.

Foto: Høst&Vår. Klesmerke                   design av Elsa Fredrikke
Foto: Høst&Vår. Klesmerke design av Elsa Fredrikke
Foto: Siv Elise. IIS Woodling design klesmerke
Foto: Siv Elise. IIS Woodling design klesmerke

Kulturlivet på Jæren 

Frå Egersund til Klepp er eit impnerande kulturliv, men for at dykk skal få mest mogleg ut av helga, har NORWAY-JÆREN sightseeing og guide firma funne fram ei samnsatt liten smak av kulturlivet på Jæren. Ein sightseeing med oss får dykk sjå bortgjemte perler medan dykk sit komfortabel inne i bussen, men med gode stopp for fotomuligheiter og etestader. På eigenhand kan dykk som bur  i Egersund vitja Fayansemuseet,  Egersunds Fayancefabriks Co startet produksjonen av steintøy i 1847. Egersund Chokoladefabrik & Co, sykkeltur til Eigerøy fyr. Nærbø tilbyr Jærmuseet, Hå gamle Prestegard og me vil også nemne Køhlerpaviljongen og MingaWalker glassblåser. Sistnemnte kan dykk lage dykkar eigen glaskunst for å ta med heim. Hugs berre å gjer dette dagen før heimreise!  Gatekunst i Bryne, av kunstneren Pøbel, vart verdsberømt då koronamotivet plutseleg var å sjå under jernbanebrua i sentrum.


28-30 Mai går Jærdagene av stabelen. Dette er ein folkefest i Bryne. Her er det konserter og godt variert utvalg av landbruksprodukt og forskjellige butikker i storgata, lag og organisasjoner i Time Kommune. Dette året, 2021, blir det satt fokus på FHI sine smittevernsreglar, men det skal verta Jærdager på ein eller anna måte seier Bryne næringsforening og komiteen for Jærdagane. Då er det berre å gleda seg! Følg med på JÆRNÅTTÅ


Forslag til jentetur 28-30 Mai 2021

Alt inkludert:

Togreise tur/retur

Transport

sightseeingtur

Egersund Grand hotell

  Pris Kr 4198,- pr. personOgna stasjon. Rett mellom fjell og sandstrand
Ogna stasjon. Rett mellom fjell og sandstrand